top of page

Runenlegging - Nieuwe maan in Weegschaal 25/09/2022Verleden - Jera: Oogst, Seizoenen, vervulling.


De Jera-rune geeft de eeuwig terugkerende cyclische aspecten van de natuurverschijnselen weer.


Ik denk dat we er allemaal over eens zijn, dat de zomer ondertussen achter ons ligt en we volop aangekomen zijn in het herfstseizoen. Het weer is veranderd, we kleden ons anders, we krijgen zin om ons terug te trekken met een warme choco, onder een dekentje op de zetel…


We hebben ondertussen gezaaid, water gegeven en geoogst, nu is het tijd om alles te verwerken en ons klaar te maken voor de koude wintermaanden. Gelukkig is alle het harde werk reeds achter de rug!


Heden - Tiwaz: Ster, strijdbaar, succes.


Helaas is het nog niet helemaal tijd om te gaan rusten. Deze rune staat voor confrontatie en conflict, in situaties waarvoor moed nodig is. We zullen eerst ons vaderland nog dienen te verdedigen, voordat we in een winterslaap kunnen verdwijnen (symbolisch 😉). Deze rune vraagt rechtvaardigheid en zelfopoffering ten bate van de samenleving. Denk maar aan een soldaat die ten strijde trekt voor zijn vaderland. De weg naar succes kan met opoffering gepaard gaan. Door ter zake, vol vertrouwen, loyaal en analytisch te werk te gaan, zullen de gunstige resultaten niet lang op zich laten wachten.


Kies er dus bewust voor om een strijdbare houding aan te nemen ten aanzien van het grotere geheel!


Toeval (of niet) staat deze rune ook voor de weegschaal ⚖


Toekomst - Ehwaz: Paard, beweging, alertheid.


Op basis van de verkregen zekerheden, kan er met vertrouwen aan een goede (nieuwe!) toekomst gebouwd worden. Blijf echter wel in beweging, want stilstaan is achteruit gaan. Pas jezelf aan de veranderende omstandigheden die op je pad komen, nu dat alle strijdbijlen zijn begraven. Kies voor goede partners met dezelfde uitgangspunten, zoals een ruiter en zijn paard die een twee-eenheid vormt. Pas er daarbij op dat je u niet voor de kar laat spannen, waardoor je de rol van lastdrager te vervullen zou krijgen!


Beweeg, vernieuw, stuur bij en geef duidelijk je grenzen aan!


Obstakel - Gebo: Gift, offer, harmonie, huwelijk.


Door deze pittige periode kan het zijn dat je jouw alleen en eenzaam voelt. Wees er je van bewust dat je niet te onafhankelijk wordt en de eenzaamheid opzoekt. Of dat je net niet te afhankelijk wordt en te veel vertrouwd op anderen om je recht te houden. Hierin zit je valkuil en hierdoor kan je ongeluk en een moeilijke periode op je af roepen. Probeer jezelf zoveel mogelijk te verbinden met anderen, ook al heb je zin om in een hoekje te gaan zitten en weg te kwijnen, je staat er niet alleen voor en vertrouw op je eigen sterken benen. Je bent oprecht sterk genoeg om recht te blijven staan! Het universum geeft ons enkel de taken die we aankunnen!


Hulpmiddel - Ansuz: Odin, wijsheid, communicatie.


Deze goddelijke rune nodigt jou uit om wijsheid te vergaren. De juiste mensen zullen op jouw pad komen, wissel ideeën uit, stel vragen en laat je door anderen inspireren en verder helpen. Neem de tijd om je talenten te trainen of je te verdiepen in de zaken die jou interesseren.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page